Bikefitting

Voorkom blessure en verbeter je prestatie. Steeds terugkerende klachten kunnen ontstaan door een verkeerde afstelling van de fiets. Met een bikefit wordt er een vertaling gemaakt vanuit het lichaam naar de fiets. Samen werken we toe naar een goede zithouding. Dit voorkomt problemen en vergroot uw prestatie. De bikefit is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij doormiddelvan biomechanische studies, de meest ideale fietshouding wordt bepaald. Dit gebeurt op basis van meerdere statische en dynamische metingen.

Bij Mago Wheelworks bent u van harte welkom voor een bikefit voor de racefiets, baanfiets, triathlonfiets, mountainbike en trekkingfiets.

Intake gesprek

Een belangrijk gedeelte van de bikefit is een gesprek over de ervaring van het fietsen tot nu toe. De geschiedenis en de eventuele problemen en blessures worden uitvoerig besproken. Speciale doelen en/of wensen kunnen aangegeven worden tijdens de intake gesprek.

Meting

Om een vertaling vanuit het lichaam te kunnen maken naar de fiets zijn een aantal fysieke testen nodig. Tijdens deze testen wordt o.a. de neutrale positie van het lichaam onderzocht. Er wordt gekeken naar lenigheid en flexibiliteit. Een zitbot meting en een voetdruk meting. Mocht het noodzakelijk zijn kan er door Hidde Heineman een behandelplan uitgesteld worden.

Afstelling

Aan de hand van de metingen wordt de fiets afgesteld. De maten van uw fiets wordt omgezet naar de pasfiets. Er wordt begonnen met de basis: de schoenen. Aan de hand van een drukmeting wordt er duidelijk wat er gebeurt met de schoen. De zolen in de schoenen worden besproken en de platen worden optimaal voor u afgesteld.
Daarna wordt het zadel beoordeeld. De hoogte, de terugstand maar ook het type zadel. Mago Wheelworks heeft een groot assortiment aan testzadels dat kan worden toegepast tijdens de bikefit. Het zadel wordt zo afgesteld dat het comfort groot is en er optimaal kracht gezet kan worden. Aan de hand van de lenigheidstest wordt de positie van het stuur bepaald. Overstrekt u de lenigheidshoek dan kan dit leiden tot vermoeidheid of blessures.

Tot slot wordt de cockpit afgesteld en wordt bepaald waar de remhendels of shifters moeten zitten en in welke gradenhoek.

Testfase

Nu komt het belangrijkste gedeelte van de fit: rijden. Ervaar hoe de nieuwe fietspositie is en wees kritisch op de veranderingen. Rij een aantal ritten van gelijke afstand die u gewend bent. Hierna neemt u contact op voor een terugkom moment. Dan bespreken wij de ervaringen en mocht het nodig zijn dan maken wij nog enkele aanpassingen.

Aankoop nieuwe fiets

Aan de hand van een bikefit kan goed bepaald worden welke maat en model fiets geschikt voor u is. Veel fietsmerken bieden verschillende geometrieën aan. Tijdens een bikefit kijken we naar de beste toepassing voor u. Mago Wheelworks heeft een pasfiets klaar staan om elke willekeurige fiets nauwkeurig op maat te zetten en zo te ondervinden welke het beste bij u past.