Over Mago

Frank Kindermans
Op mijn 16e jaar werd ik door een lokale fietsenwinkel gevraagd om in de avonduren te komen helpen met het opbouwen van nieuwe racefietsen en mountainbikes. De winkeleigenaar bouwde al jaren veelvuldig wielen voor klanten. Geïnteresseerd door de precisie en zorgvuldigheid waarmee dit gebeurde werd ik gegrepen door het vak. Stap voor stap werd ik daar begeleid in het vak wielenbouwen.

Daarnaast heb ik een bikefit cursus gevolgd bij Specialized, hierdoor ben ik nog bewuster geworden van het belang van een goede positie op de fiets. Met de kennis die ik heb opgebouwd, heb ik een eigen visie ontwikkeld. Na in verschillende fietsenwinkels de werkplaats te hebben gerund, kreeg ik in 2013 een grote wielbouwopdracht en heb ik Mago Wheelworks opgezet.

Hidde Heineman
Hidde Heineman is in 2013 afgestudeerd als fysiotherapeut aan Thim van der Laan, Hogeschool fysiotherapie. Hierna heeft hij bij diverse praktijken gewerkt in Utrecht en Amsterdam maar ook op projectbasis in Nepal en Oeganda.

In 2016 is Hidde begonnen aan een drie jarige opleiding tot Master of Musculoskeletal Rehabilitation met manueeltherapeut als uitstroomprofiel. Deze is in 2019 succesvol afgerond. Naast de bachelor fysiotherapie en MSc. musculoskeletal rehabilitation heeft Hidde diverse cursussen gevolgd waaronder bike fitting, dry needling en verdieping in sport, beweging en revalidatie. 

De afgelopen 5 jaar is Hidde werkzaam in Breda geweest. Hier behandelt hij oa. Cliënten met (gecompliceerde) wervelkolom problematiek, revalidatie na voorste kruisband operaties en overige klachten aan het bewegingsapparaat met in het bijzonder heup, knie en enkelklachten.

Mago Wheelworks is nu een bedrijf dat zich specialiseert in bikefit en wielenbouw.

Mago Wheelworks werkt samen met Koers.cc in Rotterdam en Cycleworks in Utrecht. Bij Koers.cc bevindt zich de bikefit ruimte met pasfiets en kunt u terecht voor het wielbouwen. Bij Cycleworks bevindt zich een fysiopraktijk met bikefit ruimte.